2012 – PigeonsMagazine

Bert Martens en zoon, Elsloo

“Rollen concours uit Sezanne compleet op”

Bert Martens & zoon uit Elsloo zijn op deze vlucht weer niet te temmen geweest. Op een bijzondere manier hebben ze weer hun kracht en macht getoond. En op deze Sezanne ging het inderdaad op kracht.

Alleen de duiven die power in hun vleugels hadden waren de duiven die de uitslag haalden. En de duiven die bij deze power ook nog de nodige kwaliteit bezaten die gingen voor de volle winst. En welke liefhebbers het waren die deze duiven in deze race hadden zitten daar zijn we gauw achter gekomen. De allerbeste dat zijn onbetwist Bert Martens en zoon Rogér uit Elsloo geweest. Zij legden alles plat.

Zowel in hun samenspel Beek-BUG, bij de WEFO en ook bij de afdeling LIMBURG dwongen ze iedereen op de knieën. En heel nadrukkelijk ook nog. De lakens uitdelen in de duivensport, en dat al vele seizoenen achter elkaar, zoals dat Martens & Zoon doet dat is niet velen gegeven. Duivenliefhebbers die seizoenen hebben dat ze haast niet te kloppen zijn, die zijn op één hand te tellen. En de winnaars van deze vlucht met hun duiven die behoren bij de vijf vingers van dat hand. Wat hebben ze al niet gewonnen? Zeg maar alles wat er te winnen was. Ieder seizoen zijn Martens & Zoon bij de besten, zo niet de besten. In het bijna afgelopen seizoen van dit jaar 2012 demonstreerden ze dat dan ook weer. Hun geweldige uitslagen waren dan ook weer niet te overtreffen. En wat is hun geheim? Goede duiven in de handen van goede melkers. Zo simpel is dat. En het waren geen kleine jongens die op deze Sezanne in Martens & Zoon hun meerdere moesten kennen.

Stuk voor stuk melkers die ook reeds een grote hoogte in de duivensport hebben bereikt. Een halve blinde die de uitslag bekijkt ziet toch nog het verschil. Het verschil tussen de winnaar en de rest. Er kan maar één de beste zijn en met een score van 28 prijzen in totaal, en met de eerste getekende als winnaar uit de bus komen, dat is uniek en van grote klasse. En dat speelde Bert Martens & zoon klaar met een Paternoster van een uitslag die begon met: 1-3-30-43-44-45-57-58-60-61-81-82-83-86-87 enzovoorts. Wat moet hier nog aan worden toegevoegd? Daar zijn bijna geen woorden voor. Toch wel! Dat is het woord PROFICIAT. Een felicitatie voor het winnen van deze vlucht en hun overdonderende uitslag. Gewoonweg fenomenaal. En de mannen die het zilver wonnen, het is al gezegd, dat zijn ook geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Het is A. Demas uit Maastricht met zijn verzorger. Die verstaan ook als de besten hun vak. Ze zijn op deze vlucht er bij met 31 prijzen en daarvan met 2-5-8-11-22-23-33-34-39-48 in de absolute spits van de kopgroep. De plaats waar de grote mannen thuis horen. En daar hoort de volgende in de rij van de top 10 zeker bij. En dat is Harie Winkens, de tovenaar uit Itteren. Met een totaal van 23 prijzen komt Harie deze keer uit de slag. En zo als we van hem gewend zijn heel wat keren op het eerste blad van de uitslag. Nu zit hij daar tussen met 4-17-31-38-50-52. Heel normaal en heel gewoon.

De man die bij de WEFO van Charleville met het goud ging strijken, was Herman Smulders. Weet u het nog? Nou die heeft de smaak goed te pakken. Liefst 25 prijzen had die Herman nu weer in het bakkie zitten en daar waren verrekte vroege bij. Met zijn score van o.a. 6-7-14-15-16-18-19-25-26-46-47 inde top 50laat die Herman weer zien wat voor klasse hij in huis heeft. Geen allegaartje hoor! De nog ontbrekende 9e plaats in de top 10 die is voor Harie Martens uit Stein. En dat is ook alweer een gast met gouden kiezen. Of anders gezegd, een melker van stand. Bij deze is de top 10 geroemd en genoemd. Ze waren de toppers. Ook krijgen de andere 12 prijswinnaars een pluimpje. Voor hun moedig volhouden en hun succes. Nu nog even het laatste klusje “Orleans” afwerken en dan is het weer gepiept voor 2012. Veel succes alvast.

Pie Schepers

Reacties zijn gesloten.